maanantai 5. syyskuuta 2016

Hallitus tarkistaa asuntopolitiikkaansa – lisää rohkeutta tarvitaan



-          Sipilän hallitus on kuunnellut tarkalla korvalla demarien asuntopolitiikan avauksia, koska se kertoi eilen laskevansa pitkiä korkotukilainoja koskevan omavastuukoron vuokra-asuntojen osalta   1,7 %:iin vuoden 2019 loppuun asti. Tämä on oikea mutta riittämätön askel.

-          SDP:n asuntoministerin aikana korko laskettiin 1 %:iin vuoden 2015 loppuun saakka ja oppositiosta käsin olemme kannustaneet hallitusta laskemaan korkoa. Nyt tehty päätös on askel oikeaan suuntaan mutta riittämätön. Pitkää korkotukea käyttävät mm. kunnalliset vuokrataloyhtiöt, joiden rakentamat asunnot ovat lähtövuokriltaan edullisia ja säilyvät pitkään vuokrauskäytössä.

-          Sitä vastoin SDP suhtautuu edelleen kriittisesti nk .10-vuoden korkotukeen, joka mahdollistaa valtion tuen tulouttamisen sijoittajille jo hyvin lyhyen vuokraus-ajan jälkeen. Valtion tuet asuntorakentamisessa tulisi aina suunnata niin, että asumisen hintaa saadaan alas eikä keinottelu rakentamisen tuilla ole mahdollista. Nyt näin ei valitettavasti ole.

-          Nyt asetettavan kannustinloukkujen purkamiseen ja työvoiman liikkumisen parantamiseen tähtäävän työryhmän työn tuloksia odotamme mielenkiinnolla. On hyvä että hallitus on hieman ryhdistäytynyt ratkaisemaan paisuvaa asunto-ongelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti