keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Matkailueuroja myös Pohjois-Karjalaan


 Tiedote 17.5.2017
”Valtaosa Suomesta kiinnostuneista ulkomaisista matkailijoista tulee tänne luontoarvojen takia” sanoi kansanedustaja Riitta Myller (sd) tervehtiessään Palvelualojen ammattiliitto PAM:in valtuuston kokousta Kolilla keskiviikkona.

Pohjois-Karjalalla osana itäistä Vaara- ja Järvi-Suomea on hyvät mahdollisuudet vahvistaa vetovoimaansa matkailijoiden silmissä.

Hyvät liikenneyhteydet ovat tälle elinehto. Lentoliikenne on tärkeä, mutta yhtä lailla maantie- ja rautatieyhteyksiä on kehitettävä. ”Lakkautusuhka länteen ja pohjoiseen kulkevilta rautatieyhteyksiltä on poistettava ja yhteyksiä on päinvastoin kehitettävä junavuoroja lisäämällä. Eri kuljetusmuotojen saumatonta yhteen toimimista myös tarvitaan” sanoi Myller.

Tärkeää on myös panostaa matkailuelinkeinon- ja matkailupalvelujen kehittämiseen. ”Puoliväliriihessä hallitus lisäsi matkailuun, erityisesti luontomatkailuun 8 miljoonaa euroa. Tämän on näyttävä myös Pohjois-Karjalassa” vaatii Myller. Koli on koko itäisen Suomen vetonaula. Sen ympärille voidaan rakentaa laajemmat alueet yhdistävää itäsuomalaista imagoa. Tämän yhteistyön edistämiseen tarvitaan euroja, joita toivottavasti löytyy hallituksen matkailusatsauksesta.







Liitealue

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti